Lectora online: releases notes 3.4

Lectora online heeft vanaf versie 3.4 de onderstaande nieuwe features.

We installeren versie 3.4 op vrijdag 25 augustus 2017. De omgeving is op deze dag niet te gebruiken

Drag-and-drop vragen - beperking op aantal sleeponderdelen

Bij een drag-and-drop vraag kan je nu het maximum aantal sleeponderdelen per dropzone instellen. Zo kan je regelen dat bijvoorbeeld maar één onderdeel in elke dropzone geplaatst kan worden.

Opsommingstekens

Opsommingstekens zijn nu qua opmaak los aan te passen. Je kan nu de kleur en de vorm van opsommingstekens aanpassen, zonder daarbij de tekst achter de opsommingstekens aan te passen. Hetzelfde geldt voor de getallen van een genummerde lijst.

Kleuren

• Met een eyedropper kan je nu kleuren kiezen;
  • De laatste kleur die je gekozen hebt komt automatisch bij je eigen/custom kleuren;
  • De kleuren die je hebt opgeslagen komen automatisch na voren in de meerkeuzelijst onder saved colors.

Shapes / Vormen

De hoogte en grootte van vormen zijn nu tegelijkertijd aan te passen. Je kunt meerdere vormen tegelijkertijd selecteren en vervolgens naar de position and size tab gaan.

Vastzetten paginahoogte in responsive design

Voorheen werd in een andere weergave dan de Desktop weergave, de paginahoogte automatisch aangepast zodra er objecten te laag op de pagina werden geplaatst.

In de nieuwe versie kan je per weergave het automatisch aanpassen van de hoogte van de pagina uitzetten/vastzetten. Wanneer je nu iets onderaan de pagina zet in de desktop weergave, dan wordt de paginahoogte niet automatisch aangepast in de andere weergaven (en kan het object buiten het scherm vallen).

Gepubliceerde content schalen naar volledig scherm

Wanneer je het browservenster op je pc vergrootte, of verkleinde, treedt het Responsive Course Design (RCD) in werking en kan je de verschillende weergaven testen.

Maar wanneer je wilt dat cursisten op de pc alleen de Desktop weergave kunnen zien, kan je de optie 'Disable browser resize of published content' aanvinken. Hierdoor schakel je het RCD uit op de pc.

Wanneer je vervolgens de optie 'Scale content to fill window' aanzet, zal de inhoud van het scherm altijd volledig te zien zijn en groter en kleiner worden op het moment dat je de grootte van het scherm aanpast.

Wanneer je ook 'fit content to width' aanvinkt, zal het scherm zich aanpassen naar de breedte van je scherm. Je krijgt een verticale schuifbalk te zien om naar beneden te scrollen.

Manage titles

Onder manage titles is functionaliteit toegevoegd:

• De weergave van de mappen wordt onthouden na je laatste bezoek. Had je bepaalde mappen opengeklapt, dan zijn ze nu ook opengeklapt en vice versa.
  • Het is nu eenvoudiger om titels te verplaatsen naar een andere map door deze te slepen. Ook is het nu mogelijk meerdere titels tegelijkertijd te selecteren en deze te verplaatsen naar een andere map (of te verwijderen).

Fixes:

• Wanneer je een shared title aanmaakt kan je gelijk beginnen met ontwikkelen, in plaats van dat je eerst de titel moet uitchecken (check-out)
  • Ctrl-z werkt nu als je in een tekstblok aan het werk bent.
  • Getting started en Manage titles werken sneller.
  • Onherkenbare bestand extensies worden gezien als bijlagen (attachments)
  • Auto-save zal worden vertraagd tot na de handeling (taak) waar je mee bezig bent.
  • Bij animaties zijn de woorden 'from' and 'to' toegevoegd om de richting van transitie duidelijk te maken.
  • Tabellen:
    • Je kan de 'header row' van een tabel toevoegen ongeacht in welke rij/cel je van de tabel bent.
    • In een tabel is het nu mogelijk de kleur van meerdere cellen tegelijk aan te passen.
  • de optie 'display audio/video closed captions by default' onder preferences werkt nu correct

Voor de volledige lijst van fixes zie:

https://www.trivantis.com/release-notes/release-notes/lectora-online-3-4