3 maart 2017 Lectora Online Onderhoud

Op vrijdag 3 maart zal er een update plaatsvinden van Lectora Online naar versie 3.3. Daarom zal het die dag niet mogelijk zijn in Lectora Online te werken.

Nieuwe Features in Lectora Online 3.3

Gebruiksvriendelijkheid

• Multi-select Text Scaling: je kunt nu meerder tekstblokken te gelijk schalen door meerdere tekstblokken te selecteren.
  • Events nu als Lectora object en niet in de video of audio zelf. Je zult nu niet de events verliezen op het moment dat je de video of audio vervangt
  • Je kunt shapes (standaardvormen) nu veranderen in buttons.
  • Snelle toegang tot Reviewlink via QR code.
  • Shared Title Acces - Team only aan te vinken in de organisatie instellingen / manage titles/ per gebruiker zodat alleen de titels waar je aangekoppeld bent zichtbaar zijn.

Social Objects en Web Windows

Toevoegen van social objects en webobjecten mogelijk:

• webadres;
  • Page in titel;
  • Google maps Location;
  • Wikepedia entry;
  • Google document.

508 en WCAG 2.2 AA ondersteuning

• Bij het publiceren kan je nu kiezen voor  Use Web Accesbilillty Stettings (zoals al in Desktop versie)
  • Drag and drop vragen worden nu niet meer uitgeschakeld in de Web Accessibilty settings je krijgt wel een warning zodat je er voor kan zorgen dat je bij 508 en WCAG om de drag and drop heen werkt.
  • Visible Focus indicator highlight waar je bent op de pagina, de kleur kan je nu zelf kiezen.
  • Bij publiceren taal kiezen voor de title, dit zorgt er voor dat de uitspraak van bv. Screenreaders correct is en past bij de taal (Nederlands is aanwezig)
  • Per tektsblok is er een taal in te stellen voor als bepaalde tekstvakken in een andere taal zijn.
  • Reader order control, het is mogelijk om bijvoorbeeld in te stellen dat bepaalde zaken als laatste worden voorgelezen, bijvoorbeeld de navigatie. Normaal wordt eerst voorgelezen wat op titel level is, dan op sectie level dan op page level . Dit geld alleen voor dingen op de hogere levels, de dingen op de page zullen sowieso als laatste aan de beurt komen. (Dus kan je er niet zoals bij Storyline voor zorgen dat zaken niet worden voorgelezen, bv de titel die op elke pagina staat?)
  • Accessibillty Check onder tools om te checken welke problemen er optreden wanneer je de module 508 maakt.  Let op: Je maakt hem niet compliant (drag and drop vragen mogen bv nog)  daarom kan je hier zien wat de conflicten zijn.
  • Verbetering van de Closed Caption: uitlijning van de tekst nu te kiezen. Door de span te knippen en te plakken uit het standaard voorbeeld. ( WEBVTT is de aangerade versie voor closed captions, SRT en XML kunnen ook)
  • Creating Web-based, accessible content (508/WCAG 2.0)