Lectora: Publicatieteksten aanpassen (Taalbestand lectora)

Waarom?

Je kan bij het publiceren van een Lectora-cursus de teksten die vanuit Lectora komen in een andere taal bijv. Nederlands vaststellen.

Bij bijv. de resultaten van een toets zie je dan in plaats van "Your answer:" de tekst "Uw antwoord:".

Waar?

1. Ga naar File, Preferences en vervolgens het tabblad Publish Strings.
  2. Hier zie je de String Set standaard ingesteld staan op Default Publish Strings.
  3. Klik op de knop Add om een nieuwe optie toe te voegen.
  4. In het venster dat verschijnt vul je de naam van de nieuwe optie in. Bijv. Nederlands.
  5. Zorg dat de naam van de nieuwe optie geselecteerd staat bij String Set.
  6. Klik nu op de naam Import.
  7. Zoek het bestand waarin je de vertaalde teksten hebt staan en importeer dat.

In de tabel zie je nu de vertaalde teksten staan. Deze teksten kun je eventueel nog aanpassen.

Een import is niet noodzakelijk. De vertaling kan ook gedaan worden direct in Lectora.