Lectora: Kwaliteit afbeeldingen, video en audio (compressie)

Probleem

Indien u uw Lectora project publiceert naar HTML, SCORM of AICC, dan kan het zijn dat video's, audio en afbeeldingen geconverteerd worden. De kwaliteit van de media, met name de video's, kan een stuk achteruit gaan. Lectora past compressie toe met de volgende eigenschappen:

• Video's worden omgezet naar MP4 en audio naar MP3.
  • Afbeeldingen worden omgezet naar JPEG formaat (*.jpg)

Oplossing

De compressie optie van Lectora uitzetten of aanpassen. Dit doet u als volgt:

1. Open een Lectora poject.
  2. Ga naar Publish, Publish to HTML
  3. Indien er geen foutmeldingen zijn, klik dan op de knop Publish
  4. Selecteer vervolgens het tabblad Compressan Convent
  5. Vink de opties Audio, Video en Images uit, zoals op onderstaande afbeelding:

6. Publiceer daarna de module door op de knop OK te klikken.

Door de bovenstaande opties uit te vinken wordt geen enkele compressie toegepast en houden alle plaatjes dezelfde kwaliteit. Voor video kan je experimenteren met de instellingen.