Lectora Desktop: Exporteren en importeren .pkg bestand

Een .pkg bestand importeren in Lectora

Het is mogelijk om .pkg bestanden die je exporteert uit Lectora Online te importeren in je desktop editie. Wel is het belangrijk om de module in zijn geheel nog even na te lopen. Er kunnen namelijk kleine verschillen optreden.

Let op: .pkg bestanden zijn nog niet compatibel met Lectora 12.

Je importeert het .pkg bestand op de volgende manier in Lectora:
- Open de Lectora desktop editie;
- Er verschijnt een venster waar je een titels kunt openen, sluit dit venster;
- Ga naar File > Import Lectora Online Package.

In het onderstaande venster zie je twee opties staan. Je hebt alleen de optie 'Package File to Import' nodig. Klik op het mapje om het .pkg bestand te selecteren en druk op 'OK' om het te importeren.

Wanneer de melding 'Do you want to overwrite them?' verschijnt klik dan op 'Ja'. Je kunt nu het bestand bewerken in de desktop editie.

Een .pkg bestand exporteren vanuit Lectora

Het is mogelijk om .pkg bestanden die je exporteert uit Lectora Desktop edtie te importeren in Lectora Online. Wel is het belangrijk om de module in zijn geheel
nog even na te lopen. Er kunnen namelijk kleine verschillen optreden.

Je exporteert een module op de volgende manier in Lectora X6 of hoger als .pkg:
- Open de Lectora desktop editie;
- Er verschijnt een venster waar je een titels kunt openen. Sluit dit venster;
- Ga naar File --> Export Lectora Online Package

Als je klikt op 'Lectora Online Package' kun je een locatie kiezen waar je het .pkg bestand wilt opslaan.

Je kunt dit .pkg bestand weer inlezen in Lecotra Online of de Lectora Desktop editie.