Lectora Online: Delen van een module en in- en uitchecken

Hieronder wordt uitgelegd hoe je modules kunt delen door middel van in en uit checken.

Delen van een module.

Eerst dien je een module te delen met een persoon. Dit doe je op de volgende manier:

1. Klik op 'management titles' links in het beginscherm van Lectora Online.

 

2. Je ziet dat de modules zijn onderverdeeld in twee mappen namelijk 'My titles' en 'Shared Titles'. Als je een module onder 'My Titles' hebt staan kun  je er voor kiezen om deze te delen met bijvoorbeeld een andere ontwikkelaar.
3. Om een module te delen klik je de desbetreffende module aan en klik op op de knop 'Share' rechts in het scherm.
4. Kies bij 'Available Users' de persoon met wie je de module wilt delen. Klik op de gebruiker die je wilt toevoegen en druk op de pijl naar rechts en klik op save. De gebruiker is toegevoegd. Je hebt nu de module gedeeld.

 

Als je een gedeelde module wilt bewerken dubbelklik je op een module die te vinden is onder de map 'shared titles'.
Als de module geopend is dat zie je dat je niets kunt invoegen of aanpassen. Dit komt omdat je de module nog moet uitchecken om deze te bewerken.

Uitchecken:

  1. Selecteer de bovenste titel en klik op de rechter muisknop;
  2. Ga naar 'version control' en klik op 'Check Out';
  3. Je kunt nu alles bewerken in deze module.

 

Let op: Vergeet na afloop niet de module weer in te checken anders kan de ander de module niet bewerken.

Inchecken:

  1. Selecteer de bovenste titel en klik op de rechter muisknop;
  2. Ga naar 'version control' en klik op 'Check In';
  3. De module is nu weer beschikbaar voor een andere persoon waarmee de module is gedeeld.

 

Was dit artikel nuttig?
Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0
Mogelijk gemaakt door Zendesk