Articulate Presenter: Project verplaatsen

Doel

Het is mogelijk om een bestaand Articulate Project (Presenter inclusief Articulate Quiz en Articulate Engage interacties) te verplaatsen naar een andere computer. Het verplaatsen van het project kan zijn voor een back-up van het project, maar kan ook gebruikt worden om met meerdere personen aan één project te werken.

Presenter heeft een eenvoudige optie om in één keer alle bestanden samen te voegen tot één bestand/pakket. De optie Verzend naar Articulate Presenter Package maakt één bestand aan met alle inhoud van Presenter, plus alle toegevoegde Engage interacties, Quizmaker toetsen en andere toegevoegde media (zoals Flash bestanden). Dit pakket kan op een andere computer geopend worden, zodat een collega verder kan gaan met het project.

Handeling

Hieronder staat beschreven op welke manier een Presenter Package kan worden aangemaakt:

1. Klik in Microsoft PowerPoint 2007, 2013 op de Microsoft Office knop en selecteer de optie Delen, Articulate Package ... (Ga in Microsoft PowerPoint 2000, 2002 of 2003 naar Bestand, Verzenden Naar, Articulate Package ..)
  2. Het Articulate Presenter Package dialoogvenster wordt geopend.
  3. Selecteer een locatie waar het pakket moet worden opgeslagen.
    Eventueel kan er ook extra informatie worden toegevoegd, zoals de titel van het project, het versienummer, de ontwikkelaar, het e-mailadres van de ontwikkelaar en extra notities.
  4. Klik op de knop Create Package.
  5. Nadat het pakket is aangemaakt wordt er een melding gegeven.
    Met de knop Open Folder kan direct de map worden geopend waar het pakket is opgeslagen. Het pakket wordt opgeslagen als een zip-bestand.
  6. Kopieer het zip-bestand op een USB-stick*.
  7. Plaats de USB-stick in de andere computer en kopieer het zip-bestand naar een lokale map.
  8. Pak het zip-bestand uit. Indien er een toets en interactie is toegevoegd, dan zien de uitgepakte bestanden er als volgt uit:
    - <<presenter>>.ppt (het Microsoft PowerPoint bestand)
    - <<presenter>>.ppta (het Articulate Presenter pakket, inclusief audio en gepubliceerde Engage interactie en Quizmaker toets)
    - <<quizmaker>>.quiz (het bronbestand van de Quizmaker toets)
    Indien er geen toets en interactie is toegevoegd, dan ziet u alleen de eerste twee bestanden.

In dit voorbeeld is gekozen voor een USB stick. Indien de template met een andere methode op de andere computer kan komen, bijvoorbeeld via het netwerk of via e-mail, dan is dat ook mogelijk.