Articulate Storyline: Vimeo video's afspelen

Embedden van Vimeo Video's

Binnen Articulate Storyline kunnen zich problemen voordoen bij het embedden van Vimeo video's. Het probleem zit hem in het feit dat de nieuwe embed codes van Vimeo niet werken in Articulate. Dit probleem is op te lossen door bij de 'share' opties van een Vimeo video te klikken op 'show options'. Kies vervolgens rechtsonder in het venster op 'Use old embed code'. Kopieer de embedded code die is verschenen in het venster, en plak deze code tijdens het invoegen van de betreffende video in Articulate Storyline.

Weergave van Vimeo Video's

Het kan zijn dat na de publicatie van het Articulate Storyline bestand de video in de browser niet goed wordt afgespeeld. De reden dat de Vimeo video's niet goed worden afgespeeld kan te maken hebben met de beveiligingsinstellingen van de Flash Player. Lokaal, dus op je eigen pc, kunnen bepaalde Flash elementen geblokkeerd worden. Als je dezelfde publicatie op een webserver plaatst, of in een leeromgeving (LMS), dan worden dezelfde Vimeo video's wel goed afgespeeld.

Wanneer je in de publicatieopties ook de HTML5 publicatie activeert, dan kan je de Vimeo video wel lokaal bekijken. De HTML5 publicatie maakt namelijk geen gebruik van de Flash Player en daardoor loop je niet tegen deze beveiliging op. Om de HTML5 publicatie te bekijken dien je het (output-)bestand "story_html5.html" te openen. Nu speelt de Vimeo video zich wel correct af.