Articulate: Gebruik geen speciale tekens in cursustitel

Gebruik geen speciale tekens in de titels van een cursus. Deze speciale tekens kunnen namelijk problemen veroorzaken bij het uploaden of inladen van de cursus in Totara of Moodle.

De volgende karakters kunnen zonder problemen opgenomen worden in de titel van een cursus:

• Letters van het alfabet (A-Z);
  • Nummers;
  • Koppeltekens (-);
  • Underscore (_).

Mocht je toch gebruik willen maken van speciale tekens in de titel van de betreffende cursus, kan je de volgende workaround volgen:

1. Publiceer de cursus zoals je altijd zou doen vanuit Articulate (inclusief de speciale tekens).
  2. Sla het gepubliceerde bestand niet meteen als zipbestand op, maar open de map waarin de publicatie staat.
  3. Open in het publicatie bestand het ‘imsmanifes.xml’ met bijvoorbeeld het programma Notepad ++.
  4. Kopieër het gedeelte dat tussen de tags <langstring xml:lang="x-none">...</langstring> staat (zie onderstaande afbeelding).

5. Plak dit over de teksten tussen de tags <title>...</title> (zie onderstaande afbeelding).

6. Sla de wijzigingen op.
  7. Maak nu de zipfile, die je vervolgens kunt importeren in de leeromgeving.