Articulate Presenter: Activeren Debug mode (in LMS)

Doel

Indien klanten problemen ondervinden met een Articulate module i.c.m. een LMS, dan is het mogelijk om een debug mode te activeren. Hierdoor wordt de communicatie tussen de module en het LMS in een log bijgehouden.

Debug mode aanzetten

De Debug mode kan alsvolgt aangezet worden:

1. Publiceer de module naar LMS formaat
  2. Zodra de module gepubliceerd is, dan verschijnt het dialoogvenster Publish Succesful. Klik in dit venster op de optie Open Folder
  3. Open vervolgens de map lms.
  4. Open het bestand configuration.js met kladblok.
  5. Zoek de onderstaande code op: //
    SHOW_DEBUG_ON_LAUNCH = false;
  6. Wijzig de waarde false in true: //
    SHOW_DEBUG_ON_LAUNCH = true;
  7. Sla het bestand vervolgens op.
  8. Sluit de openstaande mappen en keer terug naar het dialoogvenster Publish Succesful.
  9. Klik vervolgens op de optie Zip.
  10. Importeer het zip-bestand in het LMS. Zodra de module wordt opgestart zal er een extra venster worden geopend met de debug informatie.

Bron

http://www.articulate.com/support/presenter-13