Articulate Presenter: Publiceren naar SCORM

Samenvatting

De handelingen om een standaard SCORM-pakket te genereren.

Stap voor Stap

1. Open de PowerPoint die u wilt publiceren.
  2. Kies in het Articulate menu de optie Publish. Een nieuw scherm wordt geopend.
  3. Selecteer aan de linkerkant de optie LMS.
  4. Kies bij het invulveld Folder de locatie waar u de publicatie wilt plaatsen.
  5. Geef in het invulveld Published Title.
  6. Selecteer de gewenste Player template. De template bepaalt wat de cursist te zien krijgt.
  7. Selecteer eventueel een logo en een presenter.
  8. In de meerkeuzelijst LMS dient u de optie SCORM 1.2 te selecteren.
  9. Klik vervolgens op de knop Reporting and Tracking…. Een nieuw scherm wordt geopend.
  10. Vul de gewenste gegevens in. De titel en de beschrijving worden meegenomen naar het LMS. Deze kunnen in het LMS altijd worden aangepast.
  11. Selecteer in de meerkeuzelijst Report status to LMS as de optie Completed / Incomplete.
  12. Klik vervolgens aan de linkerkant op het tabblad Tracking. De instellingen op dit tabblad bepalen wanneer de module de status Voltooid krijgt in het LMS.
  13. Geef aan wanneer u vindt dat de module naar Voltooid moet gaan in het LMS.
  14. Klik vervolgens op OK.
  15. Klik daarna op de knop Publish.

De module wordt vervolgens gepubliceerd. Zodra de publicatie voltooid is krijgt u een bevestigingsscherm te zien. Kies in dit scherm de optie Winzip. Met deze optie kunt u het gepubliceerde pakket inpakken als zip-bestand. Dit zip-bestand is het SCORM-pakket dat u zonder problemen in een LMS kunt laden (mits het LMS de SCORM-functionaliteit ondersteund).