Articulate Storyline: "Exit course" trigger werkt niet in LMS

Probleem

Het kan voorkomen dat de trigger Exit course niet goed functioneert in een leeromgeving (LMS). Zodra de cursist op deze knop klikt, dan verschijnt de melding:

The Content has ended. You may close this window.

Er zijn twee oplossing voor dit 'probleem':

1. De melding kan worden aangepast;
  2. Het venster wordt gesloten, zonder melding.

Oplossing 1: De melding kan worden aangepast

Zodra er een publicatie is gemaakt naar LMS formaat, dan wordt in de publicatie een map met de naam lms aangemaakt. In deze map zit een bestand met de naam "goodbye.html". Dit bestand dient aangepast te worden om een andere melding te tonen.

Dit bestand kan bijvoorbeeld met kladblok aangepast worden. Zodra het bestand met kladblok wordt geopend, dan wordt de onderstaande code getoond:

<html><body bgcolor="#ffffff">
<center>
<br><br><br><br><font face="articulate, tahoma, arial" size="3" color: "#333333">
The content has ended. You may close this window.
</font>
</center>
</body></html>

Pas in dit geval de tekst "The content has ended. You may close this window." aan en sla de wijzigingen op. Na deze aanpassingen kan van de publicatie een zip-bestand gemaakt worden. Dit wordt het SCORM pakket dat in het LMS geplaatst kan worden.

Oplossing 2: Het venster wordt gesloten

Indien er geen melding getoond moet worden, maar het venster gesloten moet worden, dan dient er een andere aanpassing gedaan te worden. Zodra er een publicatie naar LMS formaat is gedaan, dan vind u in de map van de publicatie een map met de naam lms. In deze map zit een bestand met de naam "Configuration.js". Dit bestand dient aangepast te worden. Het bestand kan geopend worden met kladblok. De onderstaande code dient aangepast te worden:

var EXIT_BEHAVIOR = "SCORM_RECOMMENDED";

De bovenstaande code dient aangepast te worden in:

var EXIT_BEHAVIOR = "ALWAYS_CLOSE_TOP";

In sommige leeromgevingen kan ook de waarde ALWAYS_CLOSE_TOP het venster niet sluiten. In dit geval dient de waarde aangepast te worden naar de onderstaande code:

var EXIT_BEHAVIOR = "ALWAYS_CLOSE";

Sla vervolgens de wijzigingen op. Na deze aanpassingen kan van de publicatie een zip-bestand gemaakt worden. Dit wordt het SCORM pakket dat in het LMS geplaatst kan worden.