Articulate Storyline: Totara & Moodle 2.6 SCORM aanpassingen voor correcte schaling op iPad

Probleem

In Totara 2.6 wordt een Articulate Storyline module (HTML5) op de iPad niet goed geschaald.

Oplossing

Met een aanpassing van specifieke bestanden in de map 'SCORM' op de server, kan dit probleem verholpen worden.

Let op: deze oplossing geldt alleen voor modules die geopend worden in een nieuw venster, en niet voor de modules die worden geopend in een ‘huidig venster’.

Stappenplan

Volg de volgende stappen om de aanpassingen door te voeren:

- Ga op de server naar de map /MOD/SCORM;
- Maak een back-up van de volgende bestanden:

• De map:
    - ‘lang’
  • De bestanden:
    - loadSCO.php
    - locallib.php
    - mod_form.php
    - player.php
    - view.php

- Plaats de bestanden uit het bijgevoegde .ZIP bestand in de SCORM map (.ZIP bestand is terug te vinden onderaan dit forumbericht).
- Ga vervolgens naar de betreffende cursus in Totara.
- Stel de instellingen bij ‘Weergave’ als volgt in:

- De breedte en hoogte kan je ook instellen op 500 bij 500. Hierdoor wordt de weergave van de module verkleind.
- Speel de module opnieuw af op de iPad. Je zult zien dat de Articulate Storyline HTML5 module zich nu wel goed schaalt.
- Voeg de Nederlandse vertalingen toe in taalbestand mod/scorm

popup_simple Nieuw venster (volledig)
popup_simple_notice <p>E-learning geopend in nieuw venster.</p><p><b>Sluit deze pagina niet voortijdig!</b></p>
popup_simple_closenotice E-learning geopend in nieuw venster.\\\nDat venster zal ook worden gesloten.
popup_simple_popupblockednotice <p><b>E-learning kon niet in een nieuw venster worden geopend.</b></p><p>Zorg ervoor dat popups zijn toegestaan!</p>
popup_simple_popupmanuallaunch Klik om te openen
popup_simple_redirectingnotice Voortgang wordt opgeslagen. Zodadelijk wordt de cursuspagina geopend.