Articulate Quizmaker: Template installeren

Binnen Articulate Quizmaker is het mogelijk om templates aan te maken. In een template van Quizmaker worden alle aspecten van het uiteindelijke resultaat bepaald:

• Vormgeving: Welke objecten en kleuren zijn zichtbaar voor de gebruiker?
  • Navigatie: Op welke wijze moet de gebruiker de vragen beantwoorden?
  • Tekst: Welke taal wordt er gebruikt voor knoppen en vaste tekstvelden?

Doel

Templates worden gebruikt om de vormgeving van een toets aan te laten sluiten op de huisstijl van de organisatie (of de Articulate Presenter template). De templates van Quizmaker kunnen via het top menu bekeken, aangepast en aangemaakt worden:

Locatie templates op computer

Om deze locatie te bereiken, dient de betreffende gebruiker eerst in de mapopties de optie "Verborgen bestanden en mappen weergeven" aan te zetten. Het tonen van de verborgen mappen gaat als volgt:

1. Open de Verkenner van Windows. Dubbelklik op Deze Computer om de verkenner te openen.
  2. Ga vervolgens naar Extra, Mapopties ...
  3. Klik op het tabblad Weergave.
  4. Selecteer de optie Verborgen bestanden en mappen weergeven (zie de afbeelding hieronder).
  5. Klik op de knop OK om de aanpassing te bevestigen.

Nadat de verborgen bestanden en mappen getoond worden kan de locatie van de template benaderd worden. De templates van Articulate Quizmaker staan in de onderstaande map:

Windows XP

C:\Documents and Settings\<gebruikersnaam>\Application Data\Articulate\Shared\1.0\PlayerTemplates\SmoothFrame

Windows Vista

C:\Users\<gebruikersnaam>\AppData\Roaming\Articulate\Shared\1.0\PlayerTemplates\SmoothFrame

Windows 7

C:\Users\<gebruikersnaam>\AppData\Roaming\Articulate\Shared\1.0\PlayerTemplates\SmoothFrame
<gebruikersnaam> is de inlognaam van de gebruiker die de template heeft aangemaakt.

Maak eerst zelf een template aan in QuizMaker, anders is er nog geen map \PlayerTemplates\Smoothframe

In de bovenstaande map staan twee mappen (ColorSchemes en TextLabels) en één of meerdere .playertemplate bestanden (tenzij er nog geen extra template is aangemaakt). Het .playertemplate bestand is de daadwerkelijke template van Quizmaker. In de map ColorSchemes worden de kleuren van de template opgeslagen.

Installatie template

Het installeren van een template op een andere computer gaat als volgt:

1. Ga naar de onderstaande map:
    - Windows XP: C:\Documents and Settings\<gebruikersnaam>\Application Data\Articulate\Shared\1.0\PlayerTemplates\SmoothFrame
    - Windows Vista: C:\Users\<gebruikersnaam>\AppData\Roaming\Articulate\Shared\1.0\PlayerTemplates\SmoothFrame
  2. Kopieer de gewenste template (inclusief de map ColorSchemes) naar een USB stick*
  3. Plaats de USB stick in de computer waarop de template geïnstalleerd moet worden,
  4. Plak de template in de onderstaande map:
    - Windows XP: C:\Documents and Settings\<gebruikersnaam>\Application Data\Articulate\Shared\1.0\PlayerTemplates\SmoothFrame
    - Windows Vista: C:\Users\<gebruikersnaam>\AppData\Roaming\Articulate\Shared\1.0\PlayerTemplates\SmoothFrame

In dit voorbeeld is gekozen voor een USB stick. Indien de template met een andere methode op de andere computer kan komen, bijvoorbeeld via e-mail, dan is dat ook mogelijk.

Het kan zijn dat de map SmoothFrame nog niet bestaat op de nieuwe pc. In dat geval moet deze map handmatig worden aangemaakt.

Na de installatie van de template moet Articulate Quizmaker opnieuw opgestart worden. Na het opnieuw opstarten van Quizmaker moet de template zichtbaar zijn via de menu optie Player Templates.