Articulate Studio: Players gebruiken

Doel

Binnen Articulate wordt er gebruik gemaakt van players. Een player bevat alle instellingen m.b.t. de lay-out van de output van een project. Players worden met name gebruikt om de huisstijl van de organisatie te hanteren binnen de Articulate producten. Doordat de meeste organisaties op meerdere computers de Articulate producten hebben geïnstalleerd is het van belang dat een player op iedere computer beschikbaar is.

Locatie templates op computer

Alle wijzigingen die je aanbrengt in PowerPoint via het menu Articulate, Player kunnen als een nieuwe template worden opgeslagen als je klikt op Current player > Save as > en hier een geschikte naam invoert.

De aanpassingen worden op de computer opgeslagen in de onderstaande map:

Players: %appdata%\Articulate\Shared\3.0\Players

In de deze map bevind zich een .xml bestand met de naam die jij het hebt gegeven:

Overige aanpassingen worden op de volgende plekken opgeslagen:

Player colors: %appdata%\Articulate\Shared\3.0\Frames\StoryFrame\ColorSchemes

Text labels: %appdata%\Articulate\Shared\3.0\Frames\StoryFrame\TextLabels

Presenters: %appdata%\Articulate\Articulate.Presenter\Presenters

Playlists: %appdata%\Articulate\Articulate.Presenter\Playlists

Exporteren player

1. Ga naar Player > Current Player > Export.
  2. Browse naar een plek waar je het bestand op wil slaan en geef deze een herkenbare naam.
  3. Klik op opslaan.
  4. Kopieer het bestand naar de andere computer, bijvoorbeeld m.b.v bijvoorbeeld een USB stick.

Importeren player

1. Ga naar Player > Current Player > Import.
  2. Selecteer het .xml bestand dat je wilt installeren.
  3. Klik op 'open'.

Engelstalige instructie

http://www.articulate.com/support/presenter-13

http://www.articulate.com/support/storyline-2/

http://www.articulate.com/support/presenter09/kb/?p=914

Opmerkingen

• Avatar
    Bea Stephan

Ik werk met verschillende players.xml bestanden in combinatie met twee textlabel bestanden NL_je.xml en NL_u.xlm.
    Onthoud en re-activeert een 'Onsbedrijf.story' storyline bestand de player en textlabels die waren ingesteld bij het opslaan. Of moet je als gebruiker voor het editten iedere keer handmatig de juiste player en textlabels instellen.

• Avatar
    Bastiaan Timmer

Goedemorgen Bea,

Articulate Storyline slaat de betreffende informatie in het storyline project op. Zodra je het project opnieuw opent, dan zullen deze gegevens nog steeds van kracht zijn. Indien je de wijzigingen van de Player opslaat onder een andere naam, dan kan de betreffende player ook in andere projecten gebruikt worden.

Mocht dit niet helemaal duidelijk zijn, dan kan je altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.

• Avatar
    Bea Stephan

Foutje in de uitleg; Alle wijzigingen die je aanbrengt in << PowerPoint >> via het menu Articulate, Player kunnen ...

• Avatar
    Bea Stephan

Goedemorgen Bastiaan,

Begrijp ik het goed? Het gaat goed als ik met meer mensen werk en we de Textlabel en Player xml bestanden in juiste directories bij iedereen plaatsen?!

• Avatar
    Bastiaan Timmer

Hoi Bea,

Dit artikel heeft betrekking op Articulate Studio (denk aan Articulate Presenter). Voor Storyline 2 zijn de paden net iets anders. Hieronder de paden voor Articulate Storyline:

Text Labels - %AppData%\Roaming\Articulate\Storyline\2\Frames\StoryFrame\TextLabels
    Player - %AppData%\Roaming\Articulate\Storyline\2\Players

Als je de XML bestanden op iedere pc in deze map plaatst, dan moet het helemaal goed komen. Mocht je problemen ervaren, laat het ons dan weten. Succes!