Articulate Storyline: Webobjecten in Chrome & Firefox (HTTPS)

Probleem

Het kan zijn dat in Articulate Storyline opgenomen webobjecten niet worden geladen in Google Chrome of Mozilla Firefox, indien de content wordt bekeken via een beveiligde verbinding (HTTPS). Dit probleem is op twee manieren op te lossen.

Oplossing

Oplossing 1:

In de adresbalk van zowel Google Chrome als Mozilla Firefox staat een schild, zoals te zien is op afbeelding 1 en 2. Wanneer je op dit schild klikt, en je vervolgens Chrome/Firefox toestaat om het script uit te voeren, zie je dat het webobject in de webpagina wordt weergeven.

Afbeelding 1: Het schild in Google Chrome

Afbeelding 2: Het schild in FireFox

Oplossing 2:

Naast de bovenstaande oplossing, zou je er ook voor kunnen kiezen om de betreffende website (het webobject) om te zetten naar een 'https' site. Op deze manier vraagt Google Chrome of Mozilla Firefox niet langer meer om het script te verifiëren, en wordt het webobject automatisch in de pagina weergegeven. Een voorwaarde voor het overzetten van 'http' naar 'https' is dat je de pagina in eigen beheer host, zodat je ook de machtiging hebt om wijzigingen te doen.