SmartBuilder: Problemen met Internet Explorer 11

Probleem

Internet Explorer 11 blijkt enorme problemen te geven voor de eindgebruiker. Cursisten die deze browser gebruiken kunnen bevroren schermen tegenkomen. Dit gebeurt bijvoorbeeld als de Bookmark-functie (bladwijzerfunctie) wordt gebruikt, zoals wanneer men de cursus heropent en de melding krijgt 'Doorgaan waar je gebleven bent?'.

Oplossing

Begin februari hebben de ontwikkelaars van SmartBuilder een update toegepast, waardoor de problemen met Internet Explorer 11 zijn verholpen. Indien een module niet goed functioneert, dan dient deze module opnieuw gepubliceerd te worden met SmartBuilder.

Aanvullende vraag

Kunnen we de module zonder opnieuw te publiceren corrigeren voor Internet Explorer 11

Het antwoord op deze vraag is "Nee". Er is geen software aanwezig die SmartBuilder modules kan corrigeren, waardoor deze goed functioneren in Internet Explorer 11. De reden hiervoor is dat SmartBuilder nog gebruik maakt van Flash bestanden (SWF bestanden). Beschikbare software kunnen de inhoud van deze SWF bestanden niet wijzigen.

Doordat de meeste aanpassingen aanwezig zijn in het basis Flash bestand, dient de module in SmartBuilder opnieuw gepubliceerd te worden. Dat is de enige manier om het Flash bestand te corrigeren.