Smartbuilder: Scormpakket naar voltooid bij gebruik van een Iframe

Probleem

Men kan een Scorm-module die wordt afgesloten in een Iframe niet sluiten en de score wordt niet weggeschreven.

Oplossing

Om de module op de juiste manier af te sluiten dien je gebruik te maken van de volgende acties:

Oplossing 1:

Voeg op de pagina waar de gebruiker de module kan afsluiten de vorige actie toe:

Page Controller > closeBrowser welke de javascript functie "top.close()" aanroept.

Oplossing 2;

Bewerk het bestand in het scormpakket: resources > AC_RunActiveContent.js file

Zoek naar sbCloseWindow

Vervang (verwijder): top.close();

Door: doQuit("incomplete");

Via de onderstaande link kun je de film bekijken:

http://screencast.com/t/WpKztvXIm2x4