SmartBuilder: Versiebeheer

Vraag

SmartBuilder beschikt over versiebeheer. Als je versie 1.1 aan het maken bent is het mogelijk om zonder problemen terug te gaan naar versie 1.0. Gaan daarbij de wijzigingen van versie 1.1 verloren of blijven die bestaan? 

Antwoord

Indien je een SmartBuilder les publiceert, dan wordt er een nieuwe versie toegevoegd aan de betreffende les. Een oudere les kan terug gezet worden via de optie "Make authoring version".

Let op: Zodra je een versie wilt hergebruiken, dan worden bestaande lessen in het "Work in Progress" gedeelte overschreven. Zou je daarna de module opnieuw publiceren, dan wordt dus ook de oude gepubliceerde les overschreven.

Daarom kan je het beste het onderstaande stappenplan gebruiken:
(1) Open de module/les waarin alle versies zitten
(2) Sla deze les als nieuwe les op via File, Save As.
(3) Sluit deze les, want je hebt nu een back-up gemaakt van de module.
(4) Open vervolgens weer de oude les waarin alle versies aanwezig zijn
(5) Ga naar de optie Manage, Versions
(6) Selecteer de versie die je wilt hebben en klik op de knop "Make authoring version".

Op deze manier weet je zeker dat je een back-up hebt van de module en dat je niet bestaande modules overschrijft. 

Mocht het bovenstaande verhaal niet helemaal duidelijk zijn, neem dan contact met ons op.

Was dit artikel nuttig?
Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0
Mogelijk gemaakt door Zendesk