Lectora: Success Status gaat niet naar status "Passed"

Probleem

In SCORM 2004 is het mogelijk om zowel de completion status als de success status mee te sturen naar de leeromgeving (LMS).

Hiervoor kunnen de onderstaande twee acties gebruikt worden:

Completion Status

On: Show
Action: Modify variable
Variable: CMI_Completion_Status
Value: completed

Success Status

On: Show
Action: Modify variable
Variable: AICC_Lesson_Status
Value: passed

Mocht je een toets hebben toegevoegd in de module, dan kan het voorkomen dat de success status niet naar de status "passed" gaat.

Voorbeeld
Er is een toets in het Lectora project aanwezig waarbij een minimale score nodig is van 70%. In de toets zitten 7 vragen. In dit geval dient de cursist minimaal 5 vragen goed te hebben om te slagen voor de toets.

De cursist heeft vijf vragen goed, is geslaagd voor de toets, maar de success status blijft op "failed" staan.

Oplossing

Hoe is dit mogelijk? Het probleem wordt veroorzaakt door een instelling op moduleniveau.

In het gegeven voorbeeld was een score van 70% nodig om te slagen voor de toets. Door vijf goede antwoorden te geven krijgt de cursist een score van 71,42%. Deze score is voldoende voor het behalen van de toets. Echter is dit onvoldoende voor het behalen van de success status. Deze kijkt namelijk ook naar de score op moduleniveau. De score op moduleniveau is standaard ingesteld op 75%.

Hieronder vind je een stappenplan om deze score aan te passen:

1. Selecteer in de boomstructuur (Title Explorer) de Assignable Unit (AU).
  2. Ga in het menu naar het tabblad Information.
  3. Wijzig de score bij de optie Mastery Score (%). Het beste kan je hier dezelfde score hanteren die ook nodig is op toetsniveau.
  4. Publiceer de module opnieuw en test de module in het LMS.

Door de "Mastery Score" gelijk te trekken met de score van de toets weet je zeker dat de status correct wordt weggeschreven naar het LMS.