Articulate Storyline: correcte weergave objecten, elementen en ingezoomde afbeeldingen (aanpassen DPI instelling)

Probleem

Microsoft Windows is niet op de juiste wijze geconfigureerd. Dit kan de volgende problemen opleveren:

• Elementen en objecten worden niet op de juiste plek weergegeven of vervormd;
  • Ingezoomde afbeeldingen werken niet zoals ze horen te werken;
  • Lettergroottes kloppen niet na het vertalen van content.

Oplossing

De oplossing is om Windows aan te passen naar 96 DPI, hoe dit kan wordt hieronder verder toegelicht per Windows versie.

Windows 8.1

1. Klik in het bureaublad op de rechtermuisknop en selecteer Aan persoonlijke voorkeur aanpassen;
  2. Klik op Beeldscherm;
  3. Sleep de slider naar Kleiner;
  4. Klik op toepassen.

Windows 8

1. Klik in het bureaublad op de rechtermuisknop en selecteer Aan persoonlijke voorkeur aanpassen;
  2. Klik op Beeldscherm;
  3. Selecteer de 100 % optie;
  4. Klik op toepassen.

Windows 7

1. Klik in het bureaublad op de rechtermuisknop en selecteer Schermresolutie;
    2. Klik opTekst en andere items groter of kleiner maken;
    3. Selecteer in de linker kolom Aangepaste tekengrootte instellen;
    4. Schuif de balk naar 100 % en klik op OK.