Lectora Online 3: Wat is er nieuw?

Responsive Course Design

Het is nu mogelijk om modules te bouwen voor verschillende apparaten zoals tablets en smartphones. Lectora zal objecten automatisch herschalen zodat ze passend zijn op verschillende apparaten. Maak zelf verder aanpassingen aan de verschillende objecten om er voor te zorgen dat je module goed functioneert op alle apparaten.

Functionaliteiten RCD:

Hieronder staan de verschillende functionaliteiten van Responsive Course Design beschreven.

• De Title themes onder het tabblad Design zijn allemaal volledig responsive.
  • Een responsive module zal automatisch schermvullend zijn op elk apparaat.
  • Met behulp van Page Layouts kan je kiezen voor standaard pagina-indelingen.
  • RCD Device Inheritance: Wanneer je iets aanpast in de desktop view van je module zal dit ook automatisch worden aangepast in de tablet view.
  • Mocht je de standaard die je hebt ingesteld met de RCD Device Inheritance voor een van de andere apparaten willen aanpassen gebruik dan de de Reset override. Hiermee zorg je er voor dat je de standaardinstellingen voor bijvoorbeeld een tekstvak alleen in de tablet versie anders wordt weergegeven.
  • Door Ctrl + Shift + Linker muisknop te gebruiken is het mogelijk om objecten te verslepen, vergroten of te verkleinen naar verhouding voor alle verschillende views (tablet, computer, telefoon) tegelijkertijd, ook als de RCD Device inheritance is uitgeschakeld.
  • Wanneer op een mobiel apparaat de inhoud van een pagina te laag komt te staan wordt de pagina automatisch aangepast en wordt verticaal scrollen mogelijk.
  • Als een tekst kleiner of juist groter op een mobiel apparaat dient te worden weergegeven maak dan gebruik gebruik van text scaling.
  • De CurrentView Variabele maakt het mogelijk om afhankelijk van het apparaat dat je gebruikt, bepaalde informatie zo weer te geven dat dit optimaal werkt voor het betreffende apparaat.
  • De Device Rotation Trigger zorgt er voor dat acties worden uitgevoerd wanneer een gebruiker zijn scherm roteert van landschap- naar portretweergave of vice versa.
  • Wanneer je een voorbeeld van een module bekijkt in de browser kan je de grootte van het venster aanpassen om te zien hoe de weergave van de module is op tablets en/of telefoons.
  • Om een bestaande module responsive te maken open je de module en klik je onder het tablad Design op Title options en vink je Enable responsive title aan.

Preview gepubliceerde cursussen op mobiele apparaten

Scan de QR code met de scanner van je mobiele apparaat om een preview van de cursus te bekijken.

Publiceer naar Reviewlink

Maak het voor andere mogelijk je cursus te bekijken en te reviewen door het te publiceren naar ReviewLink, een online review en samenwerkingstool van Trivantis.

Statussen

Lectora Online zorgt er nu voor dat de status van hoofdstukken, secties en pagina's automatisch worden bijgehouden met de statussen Not Started, In Progress of Complete. Deze functie kan worden aangepast met de Set Completion Status action.

Deze statussen kunnen ook worden gebruikt als conditie voor een actie. Bijvoorbeeld ga naar hoofdstuk 3 wanneer hoofdstuk 1 'Is started'.

Inline plaatsen van variabelen

Het is nu mogelijk om de naam van een variabele direct in het tekstblok te plaatsen. Hiermee kan je dynamische en persoonlijke content creëren.

Progress Bar

Het is mogelijk om een voortgangsbalk te koppelen aan een unieke set van pagina's. Je kan bepalen in welke richting de voortgangsbalk moet lopen en deze aanpassen met behulp van variabelen.

Compatibiliteit met Lectora 16

Modules gemaakt in Lectora Online kunnen worden geïmporteerd in Lectora 16.