Lectora Desktop: Problemen na laatste Flash Player update

Een probleem in Adobe Flash Player versie 20.0.0.267 zorgt ervoor dat bepaalde functies in diverse software, waaronder Lectora, niet goed werken.

Bijvoorbeeld in Lectora:

• Audio- en video bestanden spelen niet af in Edit, Run en Preview modus. En ook niet in de publicatie vorm Publish to Offline (CD/EXE).
  • De eLearning Brothers interaction Builder zal niet goed geladen worden.

Het is aan te raden om de Flash Player nog niet bij te werken, tot dat het probleem is opgelost vanuit Articulate/Adobe.

Indien je al Flash Player 20.0.0.267 hebt geïnstalleerd, volg dan de onderstaande stappen om de vorige versie weer te activeren (om de huidige versie te controleren kan je deze pagina bezoeken met Internet Explorer.)

Windows 10
  1. Klik met de rechtermuisknop op de Start knop en kies de optie Programma's en onderdelen.
  2. Klik vervolgens aan de linkerkant op Geïnstalleerde updates weergeven.
  3. Gebruik het zoekvenster rechtsboven en zoek naar KB3132372.
  4. Selecteer de update Beveiligingsupdate voor Microsoft Windows (KB3132372) in het zoekresultaat en klik vervolgens op Verwijderen.
  5. Bevestig het verwijderen van de update en start vervolgens de pc opnieuw op.

Tijdelijk voorkomen dat een update van Windows of het stuurprogramma opnieuw wordt geïnstalleerd in Windows 10? Volg dan de stappen op de pagina Updates weergeven of verbergen en installeer het pakket Download nu het pakket probleemoplossers voor 'Updates weergeven of verbergen'. Met dit programma is het mogelijk om update KB3132372 te verbergen.

Windows 8
  1. Klik met de rechtermuisknop op de Start knop en selecteer de optie Programma's en onderdelen. Indien je geen startknop hebt, gebruik dan de toetsencombinatie Windows-toets + X. Kies vervolgens voor Programma's en onderdelen;
  2. Klik vervolgens aan de linkerkant op Geïnstalleerde updates weergeven.
  3. Gebruik het zoekvenster rechtsboven en zoek naar KB3132372.
  4. Selecteer de update Beveiligingsupdate voor Microsoft Windows (KB3132372) in het zoekresultaat en klik vervolgens op Verwijderen.
  5. Bevestig het verwijderen van de update en start vervolgens de pc opnieuw op.

Om tijdelijk de specifieke update uit te schakelen in Windows 8, kan je de onderstaande stappen doorlopen:

1. Klik met de rechtermuisknop op de Start knop en selecteer de optie Configuratiescherm. Indien je geen startknop hebt, gebruik dan de toetsencombinatie Windows-toets + X en kies vervolgens de optie Configuratiescherm.
  2. Gebruik de zoekfunctie en zoek voor Naar updates zoeken. Selecteer vervolgens de optie in het zoekresultaat.
  3. Wanneer Windows updates heeft gevonden bekijk dan de lijst met belangrijke updates.
  4. Bekijk de lijst en zoek naar de Beveiligingsupdate KB3132372.
  5. Klik met de rechtermuisknop op de betreffende update en kies Verberg update. Sluit vervolgens het Configuratiescherm.
Windows 7 of Windows Vista

Goed nieuws! Adobe heeft het probleem voor Windows 7 en Windows Vista al verholpen in Flash Player 20.0.0.270.

Gebruik Internet Explorer en bezoek deze pagina om de laatste versie van de Flash Player te downloaden.

Bron: Lectora