Articulate Storyline: YouTube video invoegen

Normaal gesproken worden video's van het internet in Storyline ingevoegd via Insert, Video, Video from Website, plak de embed code van de video. Dit werkt nog steeds zo voor de meeste websites (zoals Vimeo etc). Echter voor Youtube video's werkt dit niet meer door een aanpassing die Google heeft gedaan in Youtube. Gelukkig is er een eenvoudige workaround hiervoor.

Ga naar de video op youtube, klik op share (delen), Embed (insluiten), Kopieer het stukje link tussen src=" en "frameborder.

Let op: kopieer de aanhalingstekens niet mee!

In Storyline kies voor Insert, Webobject en plak hier de zojuist gekopieerde link. Klik vervolgens op OK.

Wanneer je de slide previewed zul je de video niet kunnen bekijken. Storyline toont in de preview namelijk alleen objecten binnen de module. Dit betekent dat objecten die via het internet benaderd dienen te worden niet getoond zullen worden.

Om te testen of de video werkt selecteer het webobject, Web Object Tools Options, klik op de Preview knop.

Na publicatie zal de video werken. Let op: De gebruiker dient hiervoor wel verbonden te zijn met het internet. Daarnaast dient het filmpje beschikbaar te zijn op YouTube zelf.