Lectora 16.1: Problemen met Run Mode, Preview Mode en publiceren

Probleem

De recente Lectora update naar 16.1 heeft een aantal problemen met zich meegebracht. De Run Mode en Preview Mode werken sinds de update niet meer en laten de content verkeerd zien of zelfs helemaal niet zien. Ook zijn modules gemaakt in oudere versies niet compatible met v16.1.

De reden hiervoor is het feit dat sinds versie 16.1 in de HTML code decimale waarden worden gebruikt. In de U.S. worden hiervoor een punt gebruikt. In Europa gebruiken we hiervoor een komma. Wanneer je komma's in de HTML code gebruikt hebben deze een totaal andere betekenis dan een punt. Dit zorgt er voor dat de HTML code van Lectora 16.1 wordt opgebroken, en content niet op de juiste manier wordt getoond.

Oplossing

Inmiddels is dit probleem opgelost aan de hand van update 16.1.1. Deze update is te downloaden, voor zowel Lectora Inspire als Lectora Publisher, op de volgende pagina:

Lectora Inspire/Publisher v16.1.1