Flash blokkade in browser

Google Chrome en Mozilla Firefox gaan binnenkort Adobe Flash, dat veel gebruikt wordt voor multimedia-toepassingen op websites, standaard blokkeren. In plaats daarvan zullen deze browsers automatisch gebruik gaan maken van HTML5, een vergelijkbare maar veiligere en snellere technologie.

Het gebruik van Flash, dat jarenlang alomtegenwoordig was op internet, wordt nu zelfs door maker Adobe afgeraden. De plug-in trekt batterijen leeg door de computer zwaar te belasten en vormt ook een veiligheidsrisico. Mensen die toch per se Flash willen blijven gebruiken in Chrome of FireFox, kunnen de instelling aanpassen.

Flash activeren in Google Chrome

1. Open Google Chrome;
  2. Type in de adresbalk de waarde chrome://settings/content om de pagina Plug-ins te openen;
  3. Op het scherm Plug-ins dat wordt weergegeven, zoekt u de lijst op voor Adobe Flash Player. Controleer de status(Ingeschakeld of Uitgeschakeld);
  4. Klik op Activeer;
  5. Selecteer Uitvoeren altijd toegestaan om altijd toe te staan dat Flash Player wordt uitgevoerd.
  6. Sluit het scherm Plug-Ins.

Bron: Help bij Flash Player / Inschakelen voor Chrome

Flash activeren in Mozilla FireFox

1. Open Mozilla FireFox;
  2. Klik op de Menuknop en kies Add-ons. Het tabblad Ad-onbeheerder wordt geopend;
  3. Selecteer aan de linkerkant de optie Plug-ins, mocht deze nog niet geselecteerd zijn.
  4. In de lijst met invoegtoepassingen zoekt u Shockwave Flash op (een andere naam voor Flash Player) en controleert u de status rechts van de naam van de invoegtoepassing.
  5. Selecteer de optie Vragen om te activeren of Altijd activeren.

Bron: Help bij Flash Player / Inschakelen voor Firefox

De volgende keer dat u een website bezoekt die Flash vereist, klikt u op de vraag ‘Adobe Flash activeren’ om het uitvoeren van de plug-in zo nodig toe te staan*.

Als u op de vraag klikt en uitvoeren van de plug-in toestaat, zal de ontbrekende inhoud normaal worden geladen. Als dit niet zo is, vernieuw dan de pagina (klik op de knop Vernieuwen in de adresbalk) en probeer het opnieuw.

*Voordat u Flash activeert: sta Flash alleen toe voor vertrouwde websites en inhoudsproviders. Vermijd het activeren van Flash voor advertenties of inhoud van derden, of op websites die u niet vertrouwt.