Resolutie van video's en screenrecordings

Tegenwoordig hebben beeldschermen en vele soorten en maten. De resoluties die op dit moment het meeste voorkomen zijn 1024 x 768 & 1366 x 768. Echter dien je wel met enkele zaken rekening te houden:

1. Als je een screen recording maakt van het volledige scherm dan zal ook het formaat van de video groter worden. Dit kan ten kosten gaan van de performance van de module.

2. Er zijn verschillende mogelijkheden om een video te tonen in de player. De meeste voorkomende instellingen zijn:

Browser Size: Resize browser to optimal size & Resize browser to full screen.
Player Size:    Kan beide.

Ons advies zou zijn om een verschillende testmodules (scormpakketten) te maken met verschillende instellingen. Je kunt deze dan importeren in het LMS en bekijken hoe de opname weergeven wordt op het scherm. Aan de hand daar van kun je de juiste instellingen bepalen.

Op het forum van Articulate vind meer tips and tricks met betrekking tot screenrecording best practice & zoom areas in Screen recordings:

Link naar artikel